Bilder och info om ett lyckat baddammsprojekt


Före dammbygget


Efter dammbygget

Elin och Thomas baddamm.


Här vill vi dela lite info och bilder på ett i vårt tycke väldigt lyckat dammbygge. Elin och Thomas förverkligade drömmen med en badbar damm framför huset. Vill ni se ännu mer fina bilder från projektet finner ni det på deras instagramsida #vibyggerenbaddamm. Drömmer du om en baddamm så följer här lite info på hur de gjort samt vilka produkter som använts.


Dammduk - Tätskikt


Efter ett noggrant underarbete användes en kraftig skyddsmatta klass N4 ca 400 m2. Dammduken är en EPDM gummiduk av god kvalité med måtten 15x21 meter samt en mindre gummiduk till reningsdammen som är 6.68 x 9 meter. Dessa skarvades damman med EPDM skarvtejp. EPDM gummiduk är ett fantastiskt material att använda vid dammbyggen och den har en förväntad livslängd på mer än 30 år.


Filter- vattenrening


I en baddamm så är vattenreningen viktig för slutresultatet och man måste även tänka på elsäkerheten. Den här dammen renas av dels ett beadsfilter (Ultrabead UB 140) med förfilter (Ultra Sieve) och amalgam enhet 130 watt samt ett naturligt växtfilter med sten och växter bredvid dammen. Bild nedan på hur filtersystemet ser ut. Detta är ett effektivt och driftsäkert filtersystem med lång livslängd som vi rekommenderar till baddammar. Ett stort pluss med detta system är elsäkerheten, det behövs inga pumpar, kablar eller dylikt i vattnet. Perfekt till baddammar.