Boanas Logo

Skyddsmattor

Skyddsmatta som läggs under dammduken

En bra skyddsmatta skyddar din dammduk mot vassa föremål t ex stenar och rötter. Den förlänger på så vis livslängden på din dammduk. Vi rekommenderar alltid en skyddsmatta under dammduken.

Pris från endast 16 kr / m2

Info skyddsmattor trädgårdsdamm

När behövs skyddsmatta?

En skyddsmatta skyddar mot vassa föremål t ex stenar rötter och annat som kan skada dammduken. Den ger även ett bra skydd mot gnagare som ibland kan skada dammduken.

Vårt råd är därför att alltid använda en bra skyddsmatta när du bygger en damm med dammduk. Våra skyddsmattor fungerar lika bra till gummiduk som till PVC duk. Ett alternativ till skyddsmattan kan vara ett tjockt lager fin sand men detta blir oftast dyrare än vad skyddsmattan kostar.

Tänk på att duken ibland behöver skyddas ovanifrån också. Om du lägger tunga och vassa stenar på duken såkan dessa skada dammduken. Vi har särskild svart skyddsduk som lämpar sig väl till detta.

Info skyddsmattor:

  1. Skyddsmatta klass n2. Detta är en ganska tunn skyddsmatta som funkar om du har naturligt bra förhållanden. Finns där mycket stenar rötter och annat rekommenderar vi en kraftigare skyddsmatta. N2 är betäckningen för dragfastheten och vikten är 135 g/m2.
  2. Skyddmatta klass n3 är vår mest sålda skyddsmatta. Med hyfsade markförhållanden och ett bra underarbete är det här ett bra val. N3 står för dragfasthet och mattan väger 190 g / m2.
  3. Skyddsmatta klass n4. Det här är mattan vi rekommenderar vid lite tuffare förhållanden med mycket sten och andra vassa föremål. Den är extra kraftig och tål det mesta. Dragfathet klass n4 och vikt per m2 = 240 g. Fungerar även bra till baddammar.
  4. Skyddsmatta klass n2 svart. Detta är en standardskyddsmatta som är tillverkad i svart istället för vitt tyg som är det normala. Praktiskt om du vill använda den i dammen t ex om du vill skydda dammduken ovanifrån mot vassa stenar.